Isnin, 20 Julai 2009

PEMIMPIN MUSLIMAT PAS

Menjadi pemimpin bukan suatu kemegahan pada muslimat PAS tetapi pemimpin itu mempunyai tanggungjawab dan amanah yang berat perlu dilaksanakan. YB Ustazah Aishah Hj Ghazali telah menghuraikan beberapa ciri yang perlu ada pada seorang pimpinan muslimat yang diberkati selain dari ciri-ciri pemimpin Islam iaitu ;

Yang pertama ialah Quwwah(kekuatan )
Kedua, amanah
Ketiga, kemampuan mental
Keempat, minda & kebolehan yang luas
Kelima, berkemahiran berkomunikasi
dan keenam, kekuatan motivasi
Selain dari itu pelbagai pesanan, pengisian yang diberikan oleh pimpinan ulamak dan negeri kepada barisan kepimpinan muslimat PAS seluruh Kedah dalam suatu majlis yang diadakan di Baling baru-baru ini. Muslimat PAS bertekad akan membantu kepimpinan PAS Malaysia dan Kedah khususnya untuk berusaha gigih mempertahankan Kedah agar terus kekal di bawah kepimpinan YAB Dato' Seri Ustaz Azizan Razak, insyaAllah.
Rakyat Kedah bimbang dengan usaha UBN untuk merampas Kedah kerana semua rakyat telah jelik dan muak dengan sikap mereka yang manis dimulut sahaja, bermuka-muka, penipu dan macam-macam lagi yang bukan bertindak bukan seperti umat islam yang sayangkan Rasulullah SAW, di mulut kata cinta Rasulullah SAW tapi perlakuan jauh sekali. Bersempena dengan isra' mi'raj seharusnya umat Islam menghayati akan segala peristiwa dan hikmah peristiwa ini.

Tiada ulasan:

Blog Widget by LinkWithin

Barangan BOIKOT

Barangan BOIKOT

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK n25

PPSMI

PPSMI
Pasukan Polis Sanggup Menderhakai Istana

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK 059

Selamat berkunjung

A Samad Said

A Samad Said
Kata Sasterawan Negara

tetamu

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP