Ahad, 5 Julai 2009

KESEJAHTERAAN KEDAH cuba digugat

Dari satu isu ke satu isu cuba dimainkan oleh puak yang tidak senang hati melihat rakyat Kedah sejahtera. Selepas isu perobohan tempat penyembelihan babi, ditimbulkan pula isu perobohan kuil dan tokong. Selepas ini cerita roboh apa lagi yang nak dibuat oleh puak yang dengki ni...

Hakikatnya tidak ada permasalahan yang berlaku di Kedah kerana rakyat Kedah beruntung mendapat MB yang cukup prihatin terhadap permasalahan rakyat. Hanya orang Kedah yang memahami situasi dan keadan rakyat Kedah.

Pelbagai program dan kemudahan telah dibuat dan diatur oleh pihak Kerajaan Kedah untuk semua kaum yang ditakuti oleh pihak yang tidak senang hati ini.

Menurut sumber, DAP pusat akan segera bertemu YAB Dato' Seri Menteri Besar untuk memperjelaskan kedudukan dan pendirian DAP, selain mendapatkan penjelasan.

Selain itu, DAP juga menghormati keputusan dan tindakan Kerajaan Negeri meroboh rumah sembelih babi kerana ia adalah hak kerajaan negeri selaras dengan undang-undang.

Dinyatakan juga bahawa Adun Kota Darul Aman kekal sebagai Adun DAP dan tidak timbul isu menjadi Adun bebas seperti yang di dakwa. Itu adalah satu kesilapan pemberitaan dan satu andaian yang melampau.

Sebarang keputusan berkaitan penarikan diri dari Pakatan Rakyat adalah dalam bidang kuasa DAP Pusat.

Oleh itu, rakyat Kedah mendoakan agar YAB Dato' Seri Menteri Besar akan terus bersabar dengan kerenah pihak media dan pihak yang cuba menggagalkan sebarang usaha kerajaan.

1 ulasan:

~PakKaramu~ berkata...

Salam,

Kerja orang mala'un ni memang macam tu, berhati-hatilah

Blog Widget by LinkWithin

Barangan BOIKOT

Barangan BOIKOT

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK n25

PPSMI

PPSMI
Pasukan Polis Sanggup Menderhakai Istana

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK 059

Selamat berkunjung

A Samad Said

A Samad Said
Kata Sasterawan Negara

tetamu

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP