Rabu, 5 Ogos 2009

Program 'aurat dijaga maruah terpelihara'

Posted by DMP Pendang


Saturday, July 25, 2009

Pagi tadi bertempat di Dewan Serbaguna Pendang telah berlangsung satu acara anjuran NGO yang bernama PEWANGI atau Pertubuhan Wanita Prihatin Daerah Pendang ; Program diberi nama Program Ketrampilan Diri Muslimah . Majlis dimulakan dengan persembahan nasyid oleh Pelajar-pelajar Sek Menengah Islah , Pendang dan Sek Men Agama An-Nadhah Bukit Besar..


Program julong kali diadakan adalah atas inisiatif PEWANGI yang ingin membantu Kerajaan Negeri Kedah di bawah PR didalam kempen menutup aurat dikalangan wanita Muslim di Negeri Kedah bersesuain dengan bulan Rejab yang baru saja berlalu dimana amaran keras telah diberikan terhadap mereka yang mengabaikan aurat .

Tujuan program tak lain tak bukan adalah untuk mengajak kaum wanita untuk menutup aurat mengikut kod etika atau ISO yang telah ditetapkan oleh Islam. Yg berbahagia Tok Puan Faekah Sh Hamzah isteri MB Kedah telah berkenan merasmikan program tersebut. Sambutan luar biasa dari kaum wanita Pendang dimana hampir 800 orang telah hadir memenuhi dewan.

Antara acara yang mendapat sambutan hangat adalah forum yang bertajuk AURAT TERJAGA MARUAH TERPELIHARA. Ahli panel terdiri daripada Ustaz Ahmad Yahya , Ustazah Zaharah Abu Bakar dan Ustazah Che Nazrah. Rata rata penonton berpuas hati dengan kupasan jitu tentang aurat wanita yang Berjaya dikupas oleh ahli panel. Mudah mudahan hasrat kerajaan negeri untuk melahirkan Kedah Sejahtera akan tercapai hendaknya. Selain dari forum satu pertunjukun fesyen yang diberi nama Islamic Fashion Show turut diadakan.Model model terdiri daripada ahli ahli Unit Amal Nisa kawasan Pendang seramai 30 orang semuanya. Islam tak menghalang wanita berfesyen tetapi kena ada batasnya . Pandai sungguh adik adik ni menggayakan fesyen. Kita megharapkan banyak lagi NGO tampil membantu kerajaan negeri dalam melaksanakan kerja kerja Islam seperti ini . Kita tak mau tengok ramai orang perempuan keluar rumah pinjam baju adik. Pakai tudung dengan baju pendek lengan sekerat, seluar ketat lagi sendat, nampak pusat.

Tiada ulasan:

Blog Widget by LinkWithin

Barangan BOIKOT

Barangan BOIKOT

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK n25

PPSMI

PPSMI
Pasukan Polis Sanggup Menderhakai Istana

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK 059

Selamat berkunjung

A Samad Said

A Samad Said
Kata Sasterawan Negara

tetamu

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP