Selasa, 30 Jun 2009

SEMINAR WANITA & UNDANG-UNDANG

Alhamdulillah, Jkuasa Pembangunan Wanita & Keluarga Negeri Kedah telah dapat menjalankan Seminar Wanita & Undang-undang pada 25 Jun 2009, Khamis di Dewan Sri Mentaloon, Alor Setar. Program tersebut telah dirasmikan oleh YB Dato' Hj Mohamed Taulan Mat Rasul. Terdahulu ucapan aluan telah disampaikan oleh Pengerusi JK PWK NK, YB Ustazah Aishah Hj Ghazali.

Sesi pertama dua kertas kerja telah dibentangkan oleh 2 ahli panel iaitu Prof. Madya Dr Raihanah Abdullah (Jab. Syariah & Undang-undang, UM) dan Tn Syeikh Abd. Rahman Hj Abdullah (Ketua Pendaftar Jab. Kehakiman Syariah Kedah).Sesi kedua pula Diskusi Hawa dengan 2 ahli panel telah dijemput iaitu Prof. Madya Dato' Muhamad Badarudin Hj Ahmad (Dekan Kuliyyah Usuluddin, KUIN) dan Prof. Madya Dr Che Noraini Hashim (INSTED, UIAM) dengan moderatornya iaitu Ustaz Mohamad Azki Hafizi Hj Abdullah (Pengarah Perhubungan Awam, KUIN).

Para peserta rasa amat bertuah dan berpuas hati terhadap setiap pengisian yang dijalankan pada hari tersebut. Semua slot mendapat respon yang amat baik dari peserta yang hadir. Peserta adalah terdiri dari golongan wanita dan masing-masing mengucapkan tahniah kepada JK PWK NK kerana dapat menganjurkan program yang amat bertepatan dengan kehendak dan keperluan yang dicari oleh golongan wanita kini.

1 ulasan:

MzSp berkata...

Eh..kongsi2 le Jadual program muslimat dan wanita sama. Tak tau pun..mungkin sebab kami Lelaki kot..Awat tak publish dlm blog sikit?

Blog Widget by LinkWithin

Barangan BOIKOT

Barangan BOIKOT

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK n25

PPSMI

PPSMI
Pasukan Polis Sanggup Menderhakai Istana

BLOG KHAS

BLOG KHAS
PRK 059

Selamat berkunjung

A Samad Said

A Samad Said
Kata Sasterawan Negara

tetamu

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP